Cinque Terre

Stoppa slöseriet i fastigheter

Nordic SME-listade Free2Move Holding AB är en snabbväxande koncern specialiserad på att avsevärt förbättra fastigheters driftnetto. Med ett banbrytande angreppssätt kan investeringens återbetalningstid bli så kort som sex månader.

Det är möjligt genom att investera i och utveckla entreprenörsdrivna bolag inom förnybar energi och ny teknik i syfte att stoppa resursslöseri och onödiga CO2-utsläpp i fastighetsdriften.

Free2Move är på väg att bli en ledande aktör inom hållbar fastighetsförvaltning genom att växa organiskt och göra strategiska förvärv i förnybar energi och ny teknik.

- Att förbättra fastigheters driftnetto blir alltmer aktuellt i tider av stigande räntor och inflation. Med kompetens och lösningar från oss installeras förnybara energikällor, vilka ger en effektiv styrning som garanterar kunden stora besparingar. En av de största är energiförbrukningen, säger Leif Syrstad, koncern-vd.

Snabb lönsam tillväxt

Energimarknaden är i stor omvandling. Och de underliggande drivkrafterna för långsiktig tillväxt är stark, främst drivet av anpassningar till klimatförändringen, rekordhöga energipriser, utvecklingen inom smarta byggnader, och ett ökande upprustningsbehov av befintligt fastighetsbestånd.

- För att lyckas skapar vi organisk tillväxt där dotterbolagens erbjudanden - kompetens, produkter och tjänster - kombineras eller säljs var för sig. Efterfrågan på solceller, energilagring och laddstolpar från vårt dotterbolag Solortus, ökar starkt, säger Syrstad.

Omedelbar effekt

Free2Moves lösning för driftoptimering ger omedelbar effekt, vilket säkerställer en kort återbetalningstid på cirka 6 månader. I en strukturerad process hjälps kunden att analysera vilka åtgärder som bör göras, tex hur energiproduktionen ska ske och vilka källor som ska användas. Därefter kopplas driften upp och styrs på distans.

- Ett exempel är en fastighet på 8 000 kvm, där kunden sparat cirka 300 000 kWh under 5 månader. Detta genom att kontrollera styrsystemen för optimerad drift av ventilation och värme, säger Syrstad.

Dela texten med andra: